Om oss

Café Pazzo

Bistro Café Pazzo ligger i centrala Gävle precis bredvid Nian Gallerian vid Stortorget. Café Pazzo startades i slutet av 2009 och har sedan dess utvecklats succesivt.
Här kan man både fika och avnjuta en god måltid i en modern och mysig miljö.
Maten, drycken, servicen och bemötandet skall gå hand i hand. Det är viktigt för oss att ni får den känslan från det att ni kommer in till oss till dess att ni går.
   

Café

För oss är ekologist och fairtrade viktigt
Hos oss kan du avnjuta en enkel kopp ekologiskt och fairtrademärkt kaffe. Eller varför inte låta våra baristor servera er en krämig cappuccino, café latte och mycket mer. Ni hittar även fikabröd, bakelser och annat gott som kan passa till en avslappnande stund.
Vi använder oss av både ekologiskt- och fairtrademärkta kaffebönor. Vi på Café Pazzo tycker att det är viktigt med ekologiskt kaffe och viktigast av allt, att de som arbetar med kaffeodlingen har rätt arbets- och levnadsvillkor.
   

Köket

I köket jobbar vi ständigt med att hålla en hög kvalité på våra råvaror för att kunna ge våra gäster den bästa möjliga smakupplevelse på våra maträtter. Det är viktigt för oss att se till att våra gäster blir nöjda med det som serveras hos oss.
Till våra pastarätter använder vi oss av färskpasta som är gjord på durumvete, vilket ger en högre proteinhalt, finare gul färg på pastan och håller sig al dente utan att mjukna efter tillagning.
Våra pizzor och hembakad bröd bakas på dinkelmjöl. Jämfört med vanlig mjöl så har dinkelmjöl en högre proteinhalt vilket gör det lite nyttigare än vanlig mjöl. Dinkelmjöl är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern. Det anses vara vårt urvete.
Under lunchen så har vi en salladsbuffé där man kan kombinera sin egen sallad. Där hittar man allt ifrån det vanliga, så som isbergssallad, gurka, tomat, majs etc. till marinerade grönsaker och olika medelhavs mezen. Därefter så serverar våra kockar pålägget, där man kan välja två alternativ av t.ex. olika italienska charkuterier, ostar, skaldjur m.m.
Har du någon allergi så är det ingen utmaning för oss. Vi kan även ordna glutenfri pasta, glutenfri pizzabotten och laktosfritt. Har du någon annan allergi så talar du bara om det för oss så löser vi det.
Vi ser alltid fram på nya idéer för att kunna utveckla vår verksamhet ytterligare ett steg. Succesivt har vi redan utvecklats sedan vi slog upp våra dörrar redan första dagen.
Vi började servera pizza år 2012 och det blev en riktig succé!  Nu tar vi nästa steg och tänkte börja med en italiensk a’la carte meny på kvällarna. Det kommer att erbjudas massor av spännande maträtter som kommer hålla minst lika hög kvalité.
Mer information om a’la carte menyn kommer inom kort.
Share